Garantie

Het innovatieve product Equana Healthy Horse is ontwikkeld door de (bewegingen) wetenschappers in samenwerking met de HAS Kennistransfer om de optimale samenstelling van het product te garanderen. Na de ontwikkeling is er door het onafhankelijke paard expertise centrum NHB Deurne Expert Centre een toegepast onderzoek uitgevoerd.

HAS Kennistransfer Den Bosch

HAS Den Bosch is het opleidings- en expertisecentrum voor de sector voeding, natuur en dier. Dierenartsen en voeding experts van de HAS KennisTransfer werkten samen om de optimale samenstelling van ingrediƫnten en voedingssupplementen te vinden die leidt tot een verhoogd herstel voor paarden na de training.

Dankzij dit intensieve onderzoek is de optimale samenstelling voor Equana Healthy Horse Hydration ontwikkeld.

NHB Expert Centre Deurne

Het NHB Expert Centre in Deurne houdt zich doorgaans bezig met het paardenpraktijkonderzoek met als doel een brug te slaan tussen onderzoek en praktijk in dezelfde paardensector. Voor Equana, hebben zij de effecten van Equana Healthy Horse Hydration getest op prestatie en drinkgedrag.

De conclusies van het onderzoek

Paarden drinken meer en sneller
De paarden die het supplement Equana Healthy Horse Hydration in hun drinkwater toegevoegd kregen, dronken meer en sneller na een training vergeleken met de paarden die alleen water kregen. Dit is een belangrijke bevinding gezien rehydratatie een belangrijk aspect is in het herstel na inspanning.

Lager en een meer constant hart rimte
De conclusie van het onderzoek toont aan dat Equana Healthy Horse Hydration invloed heeft op de prestaties van een paard. Het onderzoek toonde aan dat er een significant lagere hartslag werd gevonden op vergelijkbare trainingsintensiteit bij paarden die Equana gebruikten in vergelijking met paarden die gewoon water dronken.

Ook de hartslag was meer constant over verschillende trainingen, dat helpt het uithoudingsvermogen beter in stand te houden. Deze effecten zijn waarschijnlijk het gevolg van een betere hydratatie van het lichaam en de beschikbaarheid van voedingsstoffen in de spieren van paarden die Equana Healthy Horse Hydration gebruiken.