Over Equana

“Equana Healthy Horse Hydration, een product met een verhaal!”

Van idee naar concept

In aanloop naar de olympische spelen van 2012, gehouden in London, raakt tot grote teleurstelling het toppaard van dressuuramazone Jenny Schreven geblesseerd. Als reactie op deze teleurstelling vragen Sander en Roald (wetenschappers Sports en Technology Eindhoven) zich af waarom er nooit een hersteldrank voor paarden is ontwikkeld, terwijl dit in andere sporten wel het geval is.

Na 2 jaren ontwikkelen en testen, komen de wetenschappers samen met HAS Den Bosch tot een perfect uitgebalanceerde samenstelling. Deze samenstelling werdt uitgebreid getest in samenwerking met NHB Deurne, de uitslagen van deze testen laten zien dat Equana Healthy Horse Hydration een bijzonder positieve invloed heeft op het herstelproces na inspanning en dus voor constantere prestaties zorgt.

Omdat de twee wetenschappers zich bezighouden met meerdere projecten wordt ervoor gekozen om de organisatie achter Equana b.v. nieuw leven in te blazen, Jan Janssen wordt de nieuwe directeur, Henri Michiels technische adviseur en Jikke van Gerven wordt de drijvende kracht binnen de organisatie als productmanager, oftewel: een organisatie vol passie voor de hippische sport!

Equana 2.0

Sinds eind 2016 heeft de nieuwe organisatie de teugels overgenomen en zijn ze fanatiek aan de slag gegaan met het product Equana Healthy Horse Hydration, hierbij werd de nieuwe visie van het bedrijf in het achterhoofd gehouden:

“Add passion and innovation together and you keep advancing!”

Nieuwe ontwikkelingen, modern systeembeheer en productontwikkelingen staan centraal.